Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukázky z filmu - POKOJNÝ BOJOVNÍK a přehled knih autora DANA MILLMANA

17. 12. 2011

 

DUCHOVNÍ PŘÁTELSTVÍ - DUCHOVNÍ PŘÁTELSTVÍ

,,Videa přiblíží děj velmi poučného filmu, který stojí za uvědomění si svého života."

,,Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoutu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných."

Přečtěte si tyto knihy od spisovatele DANA MILLMANA

POKOJNÝ BOJOVNÍK

NÁVRAT POKOJNÉHO BOJOVNÍKA

CESTA POKOJNÉHO BOJOVNÍKA

ŠKOLA POKOJNÉHO BOJOVNÍKA

MOUDROST POKOJNÉHO BOJOVNÍKA

SOKRATES

DVANÁCT BRAN NA CESTĚ K OSOBNÍMU 

RŮSTU

BOŽSKÉ ZÁSAHY

OSUDOVÉ ZÁSAHY

ČÍSLA ŽIVOTA

ZÁKONY DUCHA

NEVŠEDNÍ OKAMŽIKY

TVŮJ ŽIVOT MÁ CÍL

kl.jpg

 

klo.jpg

 

 gh.jpg

 

pol.jpg

lopk.jpg

 

sokrates_1.jpg

 

millman_12_bran.jpg

 

millman_bozske_zasahy.jpg

osudove_zasahy_1.jpg

 

cisla_zivota_1.jpg

 

 

 zakony_ducha_1.jpg

 

nevsedni_okamziky_1.jpg

 

tvuj_zivot_ma_cil_1.jpg

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Autor knih - DAN MILLMAN

millman.jpg

,,Dan Millman (*22.2.1946) je bývalý vrcholový gymnasta, tranér gymnastiky na Standfordské univerzitě, profesor na Oberlin Colledge; kromě toho působil také na Kalifornské univerzitě v Berkeley. Asi v roce 2000 byl slavnostně uveden do Gymnastické síně slávy Spojených států amerických."
    ,,Millmanovy semináře ovlivnily tisíce osob s různými životními cestami, jakéhokoliv věku, a to včetně vůdčích osobností v oblasti léčitelství, psychologie, výuky, obhodu, politiky, sportu, zábavy nebo umění."

,,V Praze měl přednášku a seminář v rámci festivalu Pražské brány - září 2008."
    ,,Je autorem "filozofie" Pokojného bojovníka a v USA je považován za velkého spirituálního učitele."

,, Je držitelem titulu mistr světa ve sportovní gymnastice (1964), instruktorem bojových umění, univerzitním profesorem a trenérem. Je mužem, který překonal svůj osud, člověk s pokojným srdcem, ale duchem bojovníka."
   ,,Více než desítka jeho knih inspirovala miliony čtenářů a byla přeložena do 30 světových jazyků. Patří k nim částečně fiktivní příběhy přinášející nám lekce životní moudrosti – romány Cesta pokojného bojovníka, Návrat pokojného bojovníka a Sokrates i řada praktických duchovních průvodců, které Dan Millman považuje za jádro svého učení: Tvůj život má smysl, Život, pro který jsi se narodil, Každodenní osvícení a Zákony Ducha."
   ,,Každá z nich poskytuje jiný aspekt přístupu pokojného bojovníka k životní moudrosti. Každá z nich představuje dílek skládanky na cestě osobního a duchovního rozvoje."
   ,,Podle Danovy první knihy, autobiografického románu Cesta pokojného bojovníka, byl natočen celovečerní film "Pokojný bojovník" s Nickem Noltem v hlavní roli, jehož evropská premiéra se uskutečnila v Praze v rámci festivalu Pražské Brány 2007."
   ,,Dan Millman svým čtenářům a posluchačům předává jednoduchá, ale fungující tajemství osobního i profesního života. Umění žít s hlavou v oblacích a s nohama pevně na zemi."
   ,,Dan a jeho manželka žijí v severní Kalifornii v San Rafaelu v Kalifornii (U.S.A.), mají tři dospělé dcery a dva vnuky. Doma pracuje na svých dalších knihách a připravuje si další semináře a přednášky."
   Více informací o životě a dílu Dana Millmana naleznete na www.peacefulwarrior.com

Dan Millman sám říká o svých knihách:
   Někteří čtenáři se mě ptají "Kterou knihu byste obzvláště doporučil ?", "Kterou mám začít ?" nebo "V jakém pořadí bych měl vaše knihy číst ?"
   ,,Každá z mých knih poskytuje různý a nový pohled na přístup pokojného bojovníka k moudrému a dobrému životu. Každá z nich představuje dílek skládanky na cestě osobního a duchovního rozvoje. Vložil jsem srdce a duši do každé z nich."

Nicméně následující čtyři knihy považuji za jádro svého učení:
   -
Tvůj život má cíl (Living on Purpose)
   -
Čísla života (The Life You Were Born to Live - Život, který musíte žít)
   -
Dvanáct bran na cestě k osobnímu růstu (Everyday Enlightenment - Každodenní osvícení)
   -
Zákony Ducha (The Laws of Spirit)

,,Pevně doufám, že můj komentář vám pomůže při rozhodování, kterou z mých knih si přečíst. Pořadí není důležité – ale doufám, že se časem rozhodnete přečíst všechny. Nemyslete si prosím, že když jste přečetli jednu nebo dvě, jako byste přečetli všechny. Za každou zákrutou čeká něco nového."

 Alderonnara@seznam.cz